De herfst vraagt om eten met volle smaken, lekkere kruiden en specerijen. Je wilt verwarmd worden door het eten.
In deze soep een hoofdrol voor de zoete aardappel. Deze knol zit boordevol met gezonde voedingsstoffen zoals vezels, kalium en vitamines.

De vezels in de zoete aardappel zijn niet alleen goed voor je darmen, maar zijn ook erg goed voor je suikerspiegel en voor je gewicht. Door het eten van zoete aardappel stijgt je bloedsuikerspiegel niet zo snel, wat gunstig is om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. En een stabiele bloedsuikerspiegel is goed voor je gezondheid en kan diabetes type 2 voorkomen. Daarnaast is een stabiele bloedsuikerspiegel gunstig als je wilt afvallen.
Een zoete aardappel bevat meer vitamine A dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Vitamine A is goed voor je ogen en voor je weerstand. In combinatie met de vitamine C en E in de knol is het een enorme boost voor je weerstand.

Reden genoeg dus om de zoete aardappel wat vaker een hoofdrol te geven in je maaltijd.

Wat heb je nodig:
2 theelepels kerriepoeder
4 eetlepels olijfolie
2 uien, gesnipperd
1 appel, geschikt en in stukjes gesneden
3 teentjes knoflook, geperst
1 handje verse koriander, gehakt
1 theelepel verse gember, geraspt.
1 kg zoete aardappel, geschild en geraspt
1,25 liter groentebouillon
180 gram rode linzen
300 ml. (plantaardige) melk
zout en peper naar smaak

Rooster zachtjes de kerriepoeder in de soeppan. Voeg na 2 minuten de olie, uien, appel, knoflook, koriander en gember toe en roer goed door. Laat het zachtjes even koken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Doe de bouillon, zoete aardappel, linzen en melk in de pan en roer goed door. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken, met het deksel op de pan.
Pureer de soep met de staafmixer.

Voeg voor het serveren eventueel nog wat gehakte koriander toe.