vegan-cheesecake
Het is al weer even geleden dat ik met jullie een hele lekkere vegan cheesecake deelde. Meerdere van jullie wilden graag het recept. Bij deze, het recept van deze overheerlijke taart. Het is gebaseerd op het recept uit het boek van Rens Kroes, lifestyleguide.
Dan het recept voor die lekkere vegan ‘cheese’ cake:
Voor de bodem:
90 gram zachte Medjooldadels
210 gram ongebrande en ongezouten amandelen
1/2 theelepel zeezout
40 ml water
Vulling:
300 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten
200 gram aardbeien (kan gewoon diepgevroren aardbeien)
100 ml kokosmelk
100 ml ahornsiroop
100 ml citroensap
1 theelepel vanillepoeder
80 gram gesmolten kokosolie
snufje zeezout
topping:
stukjes aardbei, geraspte kokos, geraspte pure chocolade
Week voor de vulling de cashewnoten minimaal 4 uur in water.
Voor de bodem: doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en mix door elkaar. Het wordt een dikke plakkerige bal. (Als het niet plakkerig genoeg is, voeg dan 1 of 2 lepels water toe)
Leg bakpapier op de bodem van een springvorm en verdeel het deeg hierover.Druk goed aan.
Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Voor de vulling maal je alle ingrediënten, inclusief de geweekte cashewnoten in de keukenmachine toeten mooie smeuige massa. (neem daar de tijd voor zodat de cashewnoten goed vermalen zijn; het blijft iets korrelig van de noten)
Verdeel de vulling over de bodem en zet de cake nu eerst 2 uren in de vriezer om op te stijven. Daarna kun je de taart in de koelkast bewaren.
Voor gebruik de topping op de taart en in stukken snijden.