vegan-cheesecake

door voedingsadvies

Het is al weer even geleden dat ik met jullie een hele lekkere vegan cheesecake deelde. Meerdere van jullie wilden graag het recept. Bij deze, het recept van deze overheerlijke taart. Het is gebaseerd op het recept uit het boek van Rens Kroes, lifestyleguide. 

Dan het recept voor die lekkere vegan ‘cheese’ cake:

 

Voor de bodem

90 gram zachte Medjooldadels 

210 gram ongebrande en ongezouten amandelen 

1/2 theelepel zeezout 

40 ml water 

Vulling: 

300 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten 

200 gram aardbeien (kan gewoon diepgevroren aardbeien) 

100 ml kokosmelk 

100 ml ahornsiroop

100 ml citroensap

1 theelepel vanillepoeder 

80 gram gesmolten kokosolie 

snufje zeezout 

 

topping: 

stukjes aardbei, geraspte kokos, geraspte pure chocolade 

 

Week voor de vulling de cashewnoten minimaal 4 uur in water. 

 

Voor de bodem: doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en mix door elkaar. Het wordt een dikke plakkerige bal. (Als het niet plakkerig genoeg is, voeg dan 1 of 2 lepels water toe)

Leg bakpapier op de bodem van een springvorm en verdeel het deeg hierover.Druk goed aan. 

Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt. 

 

Voor de vulling maal je alle ingrediënten, inclusief de geweekte cashewnoten in de keukenmachine toeten mooie smeuige massa. (neem daar de tijd voor zodat de cashewnoten goed vermalen zijn; het blijft iets korrelig van de noten)

Verdeel de vulling over de bodem en zet de cake nu eerst 2 uren in de vriezer om op te stijven. Daarna kun je de taart in de koelkast bewaren. 

Voor gebruik de topping op de taart en in stukken snijden. 

help……..een opvlieger

Opvliegers: waarom krijg ik die?De opvlieger is een klacht die tijdens de overgang veel voorkomt. Maar, waarom krijg je dan die opvliegers?Maar liefst 80% van alle vrouwen krijgt te maken met opvliegers tijdens de overgang. Echt geen pretje om daar regelmatig last van...

Kip-masala

Een romige en verwarmende kip masala, makkelijk klaar te maken. Het is een recept van Rens Kroes (Powerfood) met wat aanpassingen van mij 😉 wat heb je nodig: 3 teentjes knoflook 2 rode uien500 gram kipfilet of kippendijen 4 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels...

pompoen uit de tajine

Al tijden was ik aan het sneupen in de recepten wat ik eens in de tajine kan klaarmaken. Het heeft iets gezelligs als je eten daarin lekker staat te pruttelen op je fornuis. Omdat het de tijd is voor pompoenen, wilde ik ook die graag gebruiken. Pompoen en herfst horen...

ovenomelet met appel

Nu de ochtenden al weer donkerder zijn als je opstaat en wat frisser, dan is het heerlijk om een warm ontbijtje te nemen. Deze omelet is een heerlijke variant op een omelet uit de pan Je bakt deze nl. in de oven. Samen met de appel en kaneel die erdoor zit, ruikt je...

zoete-aardappelsoep met appel

De herfst vraagt om eten met volle smaken, lekkere kruiden en specerijen. Je wilt verwarmd worden door het eten. In deze soep een hoofdrol voor de zoete aardappel. Deze knol zit boordevol met gezonde voedingsstoffen zoals vezels, kalium en vitamines.De vezels in de...