vegan-cheesecake

door voedingsadvies

Het is al weer even geleden dat ik met jullie een hele lekkere vegan cheesecake deelde. Meerdere van jullie wilden graag het recept. Bij deze, het recept van deze overheerlijke taart. Het is gebaseerd op het recept uit het boek van Rens Kroes, lifestyleguide. 

Dan het recept voor die lekkere vegan ‘cheese’ cake:

 

Voor de bodem

90 gram zachte Medjooldadels 

210 gram ongebrande en ongezouten amandelen 

1/2 theelepel zeezout 

40 ml water 

Vulling: 

300 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten 

200 gram aardbeien (kan gewoon diepgevroren aardbeien) 

100 ml kokosmelk 

100 ml ahornsiroop

100 ml citroensap

1 theelepel vanillepoeder 

80 gram gesmolten kokosolie 

snufje zeezout 

 

topping: 

stukjes aardbei, geraspte kokos, geraspte pure chocolade 

 

Week voor de vulling de cashewnoten minimaal 4 uur in water. 

 

Voor de bodem: doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en mix door elkaar. Het wordt een dikke plakkerige bal. (Als het niet plakkerig genoeg is, voeg dan 1 of 2 lepels water toe)

Leg bakpapier op de bodem van een springvorm en verdeel het deeg hierover.Druk goed aan. 

Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt. 

 

Voor de vulling maal je alle ingrediënten, inclusief de geweekte cashewnoten in de keukenmachine toeten mooie smeuige massa. (neem daar de tijd voor zodat de cashewnoten goed vermalen zijn; het blijft iets korrelig van de noten)

Verdeel de vulling over de bodem en zet de cake nu eerst 2 uren in de vriezer om op te stijven. Daarna kun je de taart in de koelkast bewaren. 

Voor gebruik de topping op de taart en in stukken snijden. 

pompoensoep

Herfst en pompoen, die twee horen bij elkaar voor mij. Zodra de bladeren beginnen te vallen, de avonden sneller donkerder worden en het weer frisser wordt, krijg ik zin om pompoensoep te maken. Er zijn vele variaties mogelijk, maar deze romige pompoensoep met...

speltbroodje met tomaat

Ook al hebben we nog een paar mooie zonnige dagen in het vooruitzicht, je merkt wel dat het zo langzamerhand wat frisser en meer herfst begint te worden. Je krijgt dan ook meer behoefte aan voeding die verwarmt. Voor de lunch heb ik deze simpele speltbroodjes uit de...

courgettebrood

CourgetteEen paar jaar geleden hoefde je bij mij niet aan te komen met een courgette. Geen idee wat ik ermee kon maken en stiekem haalde ik overal de courgette uit 😉 Dat is nu wel anders, ik heb het echt leren eten en heb nu altijd courgettes in de koelkast...

bloemkoolpizza

Pizza! Heerlijk. Veel mensen vinden een pizza lekker om te eten. Het heeft ook iets gezelligs om met elkaar een pizza te eten. Als je koolhydraatarm eet of een Keto-leefstijl hebt, lijkt het alsof je dan geen pizza meer kunt eten. Niets is minder waar. Maak de bodem...

keto-fatburner-chiapudding

Ontbijt is een mooie start van je dag. De ene dag neem je er wat meer tijd voor dan een drukke dag. En als je intermittent fasting doet, sla je het helemaal over. Wil je een lekker vullend, romig ontbijtje dat je 's morgens niet teveel tijd kost, dan is deze...