Dat gezond eten en lekker eten hand-in-hand gaan is me de afgelopen jaren zeker wel duidelijk geworden. Ook van mijn klanten hoor ik regelmatig dat ze verrassend lekker eten. Dat hadden ze vaak niet verwacht. 

Om jullie een idee te geven van welke maaltijden er in de menu’s voor kunnen komen, ga ik de komende weken wat recepten delen uit de weekmenu’s. 

Vandaag een vegetarisch recept van een salade: Tofusalade met cashewnoten. 
Het leuke van dit recept is ook, dat het supersnel klaar is. Lekker makkelijk op drukke dagen. 

Ingrediënten
olijfolie (om in te bakken) 
180 gram peultjes (draden verwijderen)
150 gram tofu 
10 gram cashewnoten 
1 rode paprika (in stukjes)
1 eetlepel sojasaus 
1 lente-ui (in ringetjes)
+- 50 sla/1 baby-romaine-sla 

Hoe maak je het klaar?
Roerbak de paprika in olijfolie. Voeg de peulen en tofu toe en roerbak een minuut of 3. Roer een eetlepel sojasaus erdoor en doe het vuur uit. 
Leg de sla op een bord. Voeg de warme groente toe aan de sla. Lente-ui en cashewnoten erover strooien en klaar is je maaltijd al. 

spitskoolsalade

De zomer is begonnen. En deze week gelijk ook zomerse temperaturen. Een frisse salade past daar goed bij. Zowel als lunch maar ook als avondmaaltijd. Deze spitskoolsalade is een klassieker. Mijn schoonmoeder maakte deze al en wij hebben het recept al honderden keren...

help……..een opvlieger

Opvliegers: waarom krijg ik die?De opvlieger is een klacht die tijdens de overgang veel voorkomt. Maar, waarom krijg je dan die opvliegers?Maar liefst 80% van alle vrouwen krijgt te maken met opvliegers tijdens de overgang. Echt geen pretje om daar regelmatig last van...

Kip-masala

Een romige en verwarmende kip masala, makkelijk klaar te maken. Het is een recept van Rens Kroes (Powerfood) met wat aanpassingen van mij 😉 wat heb je nodig: 3 teentjes knoflook 2 rode uien 500 gram kipfilet of kippendijen 4 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels...

pompoen uit de tajine

Al tijden was ik aan het sneupen in de recepten wat ik eens in de tajine kan klaarmaken. Het heeft iets gezelligs als je eten daarin lekker staat te pruttelen op je fornuis. Omdat het de tijd is voor pompoenen, wilde ik ook die graag gebruiken. Pompoen en herfst horen...

ovenomelet met appel

Nu de ochtenden al weer donkerder zijn als je opstaat en wat frisser, dan is het heerlijk om een warm ontbijtje te nemen. Deze omelet is een heerlijke variant op een omelet uit de pan Je bakt deze nl. in de oven. Samen met de appel en kaneel die erdoor zit, ruikt je...