De zomer is begonnen. En deze week gelijk ook zomerse temperaturen. Een frisse salade past daar goed bij. Zowel als lunch maar ook als avondmaaltijd.
Deze spitskoolsalade is een klassieker. Mijn schoonmoeder maakte deze al en wij hebben het recept al honderden keren gemaakt. Voor kinderen is het lekker om rozijnen toe te voegen, ik heb in deze variant gehakte noten gebruikt.

Voor 2 personen:
1/2 spitskool, fijn hakken (of in de keukenmachine)
2 winterwortels, raspen
1 banaan, in plakjes
1 dikke eetlepel yoghonaise/vegan mayonaise
1 eetlepel lauwwarm water
1 dikke theelepel kerriepoeder
handvol gehakte noten of rozijnen

Maak een dressing van mayo, water en kerriepoeder. Roer het goed door elkaar, zodat er geen klontjes meer zijn.
Roer de gehakte spitskool, de geraspte wortel en de plakjes banaan door elkaar. Voeg de noten of rozijn toe en roer door, samen met de dressing.