Ook al hebben we nog een paar mooie zonnige dagen in het vooruitzicht, je merkt wel dat het zo langzamerhand wat frisser en meer herfst begint te worden. Je krijgt dan ook meer behoefte aan voeding die verwarmt.

Voor de lunch heb ik deze simpele speltbroodjes uit de pan gemaakt. Supersimpel, en lekker verwarmend.

Wat heb je nodig:
100 gram speltmeel
100 gram kwark
dikke eetlepel Italiaanse kruiden
tomaat in plakjes

Maak een deeg van speltmeel, kwark en de Italiaanse kruiden. Maak er vier bolletjes van en duw ze tot een plat broodje. Leg er tomaatplakjes op.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de broodjes zachtjes bruin en gaar. Keer nog even om zodat de tomaat nog even mee bakt.

Bestrooi eventueel naar smaak nog met wat zout of kruiden.

Ook al hebben we nog een paar mooie zonnige dagen in het vooruitzicht, je merkt wel dat het zo langzamerhand wat frisser en meer herfst begint te worden. Je krijgt dan ook meer behoefte aan voeding die verwarmt.

Voor de lunch heb ik deze simpele speltbroodjes uit de pan gemaakt. Supersimpel, en lekker verwarmend.

Wat heb je nodig:
100 gram speltmeel
100 gram kwark
dikke eetlepel Italiaanse kruiden
tomaat in plakjes

Maak een deeg van speltmeel, kwark en de Italiaanse kruiden. Maak er vier bolletjes van en duw ze tot een plat broodje. Leg er tomaatplakjes op.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de broodjes zachtjes bruin en gaar. Keer nog even om zodat de tomaat nog even mee bakt.

Bestrooi eventueel naar smaak nog met wat zout of kruiden.