Herfst en pompoen, die twee horen bij elkaar voor mij. Zodra de bladeren beginnen te vallen, de avonden sneller donkerder worden en het weer frisser wordt, krijg ik zin om pompoensoep te maken.

Er zijn vele variaties mogelijk, maar deze romige pompoensoep met kokosmelk is toch mijn favoriet.

Wat heb je nodig:

  • 1 pompoen (geschild en in blokjes gesneden)
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • rode currypasta (zakje)
  • blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes (zonder zout, bijvoorbeeld zonnatura)

Smelt in een hoge soeppan een beetje kokosolie. Fruit hierin zachtjes ui en knoflook.
Voeg 2 dikke eetlepels rode currypasta toe en roer goed door.
Voeg een liter kokend water en de bouillonblokjes toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook.
Voeg de pompoen toe zodra het kookt.
Kook het geheel tot de pompoen zacht is. Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg na het pureren de kokosmelk toe en mix nogmaals met de staafmixer.

Heb je soep over: het is ook heerlijk bij de lunch, maar je kunt het ook prima invriezen.