pompoensoep

door recepten

Herfst en pompoen, die twee horen bij elkaar voor mij. Zodra de bladeren beginnen te vallen, de avonden sneller donkerder worden en het weer frisser wordt, krijg ik zin om pompoensoep te maken. 

Er zijn vele variaties mogelijk, maar deze romige pompoensoep met kokosmelk is toch mijn favoriet. 

Wat heb je nodig:

  • 1 pompoen (geschild en in blokjes gesneden)
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • rode currypasta (zakje)
  • blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes (zonder zout, bijvoorbeeld zonnatura)

Smelt in een hoge soeppan een beetje kokosolie. Fruit hierin zachtjes ui en knoflook.
Voeg 2 dikke eetlepels rode currypasta toe en roer goed door.
Voeg een liter kokend water en de bouillonblokjes toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook.
Voeg de pompoen toe zodra het kookt.
Kook het geheel tot de pompoen zacht is. Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg na het pureren de kokosmelk toe en mix nogmaals met de staafmixer.

Heb je soep over: het is ook heerlijk bij de lunch, maar je kunt het ook prima invriezen. 

ovenomelet met appel

Nu de ochtenden al weer donkerder zijn als je opstaat en wat frisser, dan is het heerlijk om een warm ontbijtje te nemen. Deze omelet is een heerlijke variant op een omelet uit de pan Je bakt deze nl. in de oven. Samen met de appel en kaneel die erdoor zit, ruikt je...

zoete-aardappelsoep met appel

De herfst vraagt om eten met volle smaken, lekkere kruiden en specerijen. Je wilt verwarmd worden door het eten. In deze soep een hoofdrol voor de zoete aardappel. Deze knol zit boordevol met gezonde voedingsstoffen zoals vezels, kalium en vitamines.De vezels in de...

pompoensoep

Herfst en pompoen, die twee horen bij elkaar voor mij. Zodra de bladeren beginnen te vallen, de avonden sneller donkerder worden en het weer frisser wordt, krijg ik zin om pompoensoep te maken. Er zijn vele variaties mogelijk, maar deze romige pompoensoep met...

speltbroodje met tomaat

Ook al hebben we nog een paar mooie zonnige dagen in het vooruitzicht, je merkt wel dat het zo langzamerhand wat frisser en meer herfst begint te worden. Je krijgt dan ook meer behoefte aan voeding die verwarmt. Voor de lunch heb ik deze simpele speltbroodjes uit de...

courgettebrood

CourgetteEen paar jaar geleden hoefde je bij mij niet aan te komen met een courgette. Geen idee wat ik ermee kon maken en stiekem haalde ik overal de courgette uit 😉 Dat is nu wel anders, ik heb het echt leren eten en heb nu altijd courgettes in de koelkast...