Over EvaVitaal

Hulp en advies op weg naar een gezond en bewust leven

Wie is EvaVitaal?

Hoe het voor mij is begonnen

Als ik zeg dat ik geen gebakje hoef, krijg ik regelmatig de opmerking: Jij kunt dat wel hebben. 

Het lijkt wel, dat als je slank bent, je daar geen moeite voor hoeft te doen. Maar ook ik heb daar echt wel voor moeten werken. Ik kreeg mijn gezonde lichaam echt niet op een presenteerblaadje. 

Vier jaar geleden is bij mij de knop omgegaan. Ik voelde me al lange tijd niet heel fit. Ik was altijd moe. Ik had weinig energie. Ik had meerdere vage klachten, menstruatieproblemen, veel pukkels met name op mijn rug. En ik had best wel een dikke, gespannen buik. Kortom, ik voelde me niet lekker in mijn vel. Ook op mijn werk viel het niet mee. Ik deed het wel, maar het interesseerde me niet meer. 

Ik keek regelmatig op internet hoe ik meer energie kon krijgen, maar zette niet de stap om er echt mee aan de slag te gaan. Zoveel experts, zoveel meningen. Waar moet je beginnen. 

Toen ik op een dag een afwijzing kreeg voor een opleiding die ik heel graag wilde volgen, stortte voor mijn gevoel mijn wereld in. Van het ene op het andere moment voelde ik me volledig leeg. Ik kreeg het gevoel dat de hele wereld tegen mij was. Ik kon zo echt niet meer verder. Het lukt me niet meer. Ik kon alleen nog maar huilen. 

De volgende dag heb ik me ziek gemeld. Ik was er ook echt ziek van. Die afwijzing was de druppel. Mijn batterij was echt volledig leeg. Was ik burn out? Ja, achteraf kan ik zeggen dat ik dat was. Maar toen, realiseerde ik me dat niet eens. Ik wilde gewoon doorgaan. Dat deed ik toch altijd? Gewoon, overleven. Voor de buitenwereld de schijn ophouden hoe sterk ik ben. 

Toen ik thuis zat, had ik ineens tijd. Tijd om een boek te lezen, tijd om niks te doen. Tijd om me te verdiepen in mijn voeding. En bovenal, tijd om na te denken. Hoe nu verder. 

Het eerste dat ik heb gedaan, is mijn eetpatroon veranderen. Niet alles in een keer, maar eerst alleen mijn ontbijt. 

Geen brood met hagelslag meer, maar yoghurt met fruit en muesli. Toen ik last van mijn buik kreeg van de yoghurt, ben ik gestart met kwark. Met fruit. Zo langzaam aan ging ik me daar beter bij voelen. Daarom lukte het mij om ook mijn andere eten aan te pakken. Salade ipv brood bij de lunch. Ik ging recepten opzoeken, kookboeken kopen. 

Het resultaat voelde ik, elke week ging het beter. Mijn buik werd ontspannen en minder dik, mijn huid werd rustig. En mijn menstruatieklachten verdwenen. Wow, wat was dat kicken. 

Ik ben gaan experimenteren met recepten en verschillende ingrediënten. 

Ook ben ik gaan sporten. 

Het resultaat was dat mijn gewicht naar beneden ging en mijn lichaam strakker werd. Het klopte weer. 

Dit is voor mij aanleiding geweest om me er nog meer in te verdiepen. Want als het voor mij werkt, kan het ook voor meer mensen werken. Opleidingen en trainingen gedaan om expert te worden omdat ik andere mensen wil inspireren om ook een gezonde leefstijl te gaan leven. 

Meer energie, gezond gewicht en lekker in je vel zitten. Zowel lichamelijk als ook mentaal. 

Dat is wat ik iedereen gun. Ik ga je begeleiden,  zodat ook jij die stap kunt zetten. Op weg naar jouw energieke en gezonde leven. 

Wil jij ook meer energie, je fit voelen en gewicht verliezen?

Evelien Adema-Vis

Klaar voor een gezonde levensstijl?