Een romige en verwarmende kip masala, makkelijk klaar te maken. Het is een recept van Rens Kroes (Powerfood) met wat aanpassingen van mij 😉

wat heb je nodig:
3 teentjes knoflook
2 rode uien
500 gram kipfilet of kippendijen
4 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels laospoeder, 2 theelepels kardemompoeder, 2 theelepels kurkuma
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
500 gram sperziebonen
3 middelgrote zoete aardappels
1 theelepel sambal
klein blikje tomatenpuree
7 eetlepels kokosmelk
Optioneel: wat couscous of quinoa

Snipper de knoflook en ui Snij de kip in stukken. Roer de kruiden, knoflook en ui en wat zout en peper door de olijfolie en smeer de kipfilet hiermee in. Laat dit een uurtje staan.
Kook intussen de sperziebonen kort. (Beetgaar). Schil de aardappels en snijd in stukjes.
Bak de gemarineerde kip in een grote braadpan. Voeg de zoete aardappel toe. Doe er sambal, tomatenpuree en kokosmelk bij en roer het goed door. Voeg nu water toe zodat alles net onder water staat. Doe het deksel op de pan en laat de masala minimaal 30 minuten zachtjes sudderen. Roer regelmatig even door. Voeg op het laatst de sperziebonen toe en laat het geheel nog een paar minuten sudderen.