keto-granola
Keto Granola
Om je heen hoor je steeds vaker dat mensen een keto voedingspatroon willen volgen. Met ketogeen eten activeer je nl. je vetverbranding. Keto is een toestand van je lichaam, een natuurlijk toestand van je metabolisme, waarbij je lichaam overgaat op het gebruiken van vet als brandstof in plaats van de suikers.
Je haalt met keto-eten je energie niet uit de snelle koolhydraten zoals brood, rijst, aardappels en pasta maar juist uit de gezonde vetten, zoals olijfolie, kokosolie, noten, zaden eieren, vis en vlees. Eigenlijk dus heel erg terug naar de basis, zoals onze voorouders al aten.
Om echt over te stappen naar keto-voeding kun je het beste je lichaam eerst de tijd geven om langzaam af te bouwen van de suikers en snelle koolhydraten.
De komende tijd ga ik vaker met jullie een recept delen uit de keto-keuken.
Te beginnen met deze heerlijke granola.
ingrediënten:
75 gram zonnebloempitten
75 gram pompoenpitten
50 gram lijnzaad
150 gram noten, ongebrand en ongezouten (het beste kun je kiezen voor macadamianoten, pecannoten, walnoten en amandelen)
2 eetlepels kokosolie, vloeibaar
1 eetlepel kaneel
1 opgeklopt eiwit
optioneel: kokosflakes
Vervang de oven voor op 150 graden, hetelucht. (Bij een gewone oven 170 graden)
Doe de pitten, lijnzaad, noten in een grote kom en meng er een eetlepel kaneel door. Voeg dan de kokosolie toe en meng goed doorelkaar. Klop een eiwit stijf en spatel dit heel voorzichtig door de noten.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het mengsel hierover. Zet eerst 10 minuten in de oven. Roer dan de granola goed door. Als je kokosflakes wilt toevoegen, voeg deze dan nu toe. Laat nog eens 10 tot 12 minuten in de oven staan.
Laat de granola afkoelen en doe het daarna in een goed afsluitbare pot.
heerlijk over een schaaltje plantaardige yoghurt met wat blauwe bessen of aardbeien