keto-granola

door | recepten

Keto Granola 

Om je heen hoor je steeds vaker dat mensen een keto voedingspatroon willen volgen. Met ketogeen eten activeer je nl. je vetverbranding. Keto is een toestand van je lichaam, een natuurlijk toestand van je metabolisme, waarbij je lichaam overgaat op het gebruiken van vet als brandstof in plaats van de suikers. 
Je haalt met keto-eten je energie niet uit de snelle koolhydraten zoals brood, rijst, aardappels en pasta maar juist uit de gezonde vetten, zoals olijfolie, kokosolie, noten, zaden eieren, vis en vlees. Eigenlijk dus heel erg terug naar de basis, zoals onze voorouders al aten. 

Om echt over te stappen naar keto-voeding kun je het beste je lichaam eerst de tijd geven om langzaam af te bouwen van de suikers en snelle koolhydraten. 
De komende tijd ga ik vaker met jullie een recept delen uit de keto-keuken. 
Te beginnen met deze heerlijke granola. 

ingrediënten: 
75 gram zonnebloempitten
75 gram pompoenpitten
50 gram lijnzaad 
150 gram noten, ongebrand en ongezouten (het beste kun je kiezen voor macadamianoten, pecannoten, walnoten en amandelen) 
2 eetlepels kokosolie, vloeibaar 
1 eetlepel kaneel
1 opgeklopt eiwit 
optioneel: kokosflakes

Vervang de oven voor op 150 graden, hetelucht. (Bij een gewone oven 170 graden) 
Doe de pitten, lijnzaad, noten in een grote kom en meng er een eetlepel kaneel door. Voeg dan de kokosolie toe en meng goed doorelkaar. Klop een eiwit stijf en spatel dit heel voorzichtig door de noten. 
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het mengsel hierover. Zet eerst 10 minuten in de oven. Roer dan de granola goed door. Als je kokosflakes wilt toevoegen, voeg deze dan nu toe. Laat nog eens 10 tot 12 minuten in de oven staan. 
Laat de granola afkoelen en doe het daarna in een goed afsluitbare pot. 

heerlijk over een schaaltje plantaardige yoghurt met wat blauwe bessen of aardbeien 

 

ontbijt-taartje

Een heerlijk zoet ontbijt taartje, om je dag feestelijk te laten beginnen. Heel simpel en snel klaar te maken. Ingrediënten:1/2 banaan, geprakt 
25 gram ongebrande en ongezouten noten, fijngehakt 
40 gram havermout 
3 eetlepels magere kwark 
vers fruit 
Hoe maak je...

focaccia-koolhydraatarm

De gezelligheid van een borrel met vrienden of familie, lekker een broodje met wat lekkers. Dat is iets dat veel van ons niet willen missen. En natuurlijk kan dat ook prima in een gezonde leefstijl. Wist je dat je ook heel simpel en snel een koolhydraatarme focaccia...

tofusalade

Dat gezond eten en lekker eten hand-in-hand gaan is me de afgelopen jaren zeker wel duidelijk geworden. Ook van mijn klanten hoor ik regelmatig dat ze verrassend lekker eten. Dat hadden ze vaak niet verwacht. Om jullie een idee te geven van welke maaltijden er in de...

IF

Intermittent fasting Omdat ik na het versturen van mijn nieuwsbrief over Keto en intermittent fasting meerdere vragen kreeg, heb ik voor jullie een en ander uitgewerkt, zodat je er eens rustig over kan lezen. Intermittent fasting is ‘gewoon vasten’, voor een hele dag...

courgettesoep

CourgettesoepAls je extra groente wilt eten, kun je ook vaker kiezen voor een lekkere soep, bijvoorbeeld bij de lunch. Deze soep van courgette is simpel klaar te maken, heerlijk voedzaam en een beetje pittig. Wat heb je nodig? 1 courgette, in stukjes 1 ui, gesnipperd1...