keto-granola

door recepten

Keto Granola 

Om je heen hoor je steeds vaker dat mensen een keto voedingspatroon willen volgen. Met ketogeen eten activeer je nl. je vetverbranding. Keto is een toestand van je lichaam, een natuurlijk toestand van je metabolisme, waarbij je lichaam overgaat op het gebruiken van vet als brandstof in plaats van de suikers. 
Je haalt met keto-eten je energie niet uit de snelle koolhydraten zoals brood, rijst, aardappels en pasta maar juist uit de gezonde vetten, zoals olijfolie, kokosolie, noten, zaden eieren, vis en vlees. Eigenlijk dus heel erg terug naar de basis, zoals onze voorouders al aten. 

Om echt over te stappen naar keto-voeding kun je het beste je lichaam eerst de tijd geven om langzaam af te bouwen van de suikers en snelle koolhydraten. 
De komende tijd ga ik vaker met jullie een recept delen uit de keto-keuken. 
Te beginnen met deze heerlijke granola. 

ingrediënten: 
75 gram zonnebloempitten
75 gram pompoenpitten
50 gram lijnzaad 
150 gram noten, ongebrand en ongezouten (het beste kun je kiezen voor macadamianoten, pecannoten, walnoten en amandelen) 
2 eetlepels kokosolie, vloeibaar 
1 eetlepel kaneel
1 opgeklopt eiwit 
optioneel: kokosflakes

Vervang de oven voor op 150 graden, hetelucht. (Bij een gewone oven 170 graden) 
Doe de pitten, lijnzaad, noten in een grote kom en meng er een eetlepel kaneel door. Voeg dan de kokosolie toe en meng goed doorelkaar. Klop een eiwit stijf en spatel dit heel voorzichtig door de noten. 
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het mengsel hierover. Zet eerst 10 minuten in de oven. Roer dan de granola goed door. Als je kokosflakes wilt toevoegen, voeg deze dan nu toe. Laat nog eens 10 tot 12 minuten in de oven staan. 
Laat de granola afkoelen en doe het daarna in een goed afsluitbare pot. 

heerlijk over een schaaltje plantaardige yoghurt met wat blauwe bessen of aardbeien 

 

help……..een opvlieger

Opvliegers: waarom krijg ik die?De opvlieger is een klacht die tijdens de overgang veel voorkomt. Maar, waarom krijg je dan die opvliegers?Maar liefst 80% van alle vrouwen krijgt te maken met opvliegers tijdens de overgang. Echt geen pretje om daar regelmatig last van...

Kip-masala

Een romige en verwarmende kip masala, makkelijk klaar te maken. Het is een recept van Rens Kroes (Powerfood) met wat aanpassingen van mij 😉 wat heb je nodig: 3 teentjes knoflook 2 rode uien500 gram kipfilet of kippendijen 4 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels...

pompoen uit de tajine

Al tijden was ik aan het sneupen in de recepten wat ik eens in de tajine kan klaarmaken. Het heeft iets gezelligs als je eten daarin lekker staat te pruttelen op je fornuis. Omdat het de tijd is voor pompoenen, wilde ik ook die graag gebruiken. Pompoen en herfst horen...

ovenomelet met appel

Nu de ochtenden al weer donkerder zijn als je opstaat en wat frisser, dan is het heerlijk om een warm ontbijtje te nemen. Deze omelet is een heerlijke variant op een omelet uit de pan Je bakt deze nl. in de oven. Samen met de appel en kaneel die erdoor zit, ruikt je...

zoete-aardappelsoep met appel

De herfst vraagt om eten met volle smaken, lekkere kruiden en specerijen. Je wilt verwarmd worden door het eten. In deze soep een hoofdrol voor de zoete aardappel. Deze knol zit boordevol met gezonde voedingsstoffen zoals vezels, kalium en vitamines.De vezels in de...