keto-fatburner-chiapudding

door recepten

Ontbijt is een mooie start van je dag. De ene dag neem je er wat meer tijd voor dan een drukke dag. En als je intermittent fasting doet, sla je het helemaal over.
Wil je een lekker vullend, romig ontbijtje dat je ’s morgens niet teveel tijd kost, dan is deze fatburner-chiapudding een prima keus. Je maakt deze pudding de avond van te voren, waardoor je het ’s morgens alleen nog maar uit de koelkast hoeft te halen. Ook kun je het prima in porties invriezen zodat je altijd een lekker ontbijt hebt klaarstaan. 

Hoe maak je het klaar?

1 blik (400 ml) kokosmelk 
120 amandelmelk, ongezoet
150 gram blauwe bessen (diepvries)
1 theelepel vanillepoeder 
2 snufjes zeezout
5 eetlepels chiazaad

Toppings: kwark of Griekse yoghurt, 2 theelepels MCT olie of olijfolie, Keto-granola, kokoschips, etc. 

Doe de kokosmelk, met amandelmelk, blauwe bessen, vanillepoeder en zout in de blender en mix tot een romig geheel. Giet het mengsel in een kom. Voeg het chiazaad toe en roer goed door elkaar. Dek de kom af en zet de hele nacht in de koelkast. 

Als je het ontbijt klaarmaakt, neem een derde deel van de pudding, top af met wat Griekse yoghurt of kwark en keto-granola. 

ovenomelet met appel

Nu de ochtenden al weer donkerder zijn als je opstaat en wat frisser, dan is het heerlijk om een warm ontbijtje te nemen. Deze omelet is een heerlijke variant op een omelet uit de pan Je bakt deze nl. in de oven. Samen met de appel en kaneel die erdoor zit, ruikt je...

zoete-aardappelsoep met appel

De herfst vraagt om eten met volle smaken, lekkere kruiden en specerijen. Je wilt verwarmd worden door het eten. In deze soep een hoofdrol voor de zoete aardappel. Deze knol zit boordevol met gezonde voedingsstoffen zoals vezels, kalium en vitamines.De vezels in de...

pompoensoep

Herfst en pompoen, die twee horen bij elkaar voor mij. Zodra de bladeren beginnen te vallen, de avonden sneller donkerder worden en het weer frisser wordt, krijg ik zin om pompoensoep te maken. Er zijn vele variaties mogelijk, maar deze romige pompoensoep met...

speltbroodje met tomaat

Ook al hebben we nog een paar mooie zonnige dagen in het vooruitzicht, je merkt wel dat het zo langzamerhand wat frisser en meer herfst begint te worden. Je krijgt dan ook meer behoefte aan voeding die verwarmt. Voor de lunch heb ik deze simpele speltbroodjes uit de...

courgettebrood

CourgetteEen paar jaar geleden hoefde je bij mij niet aan te komen met een courgette. Geen idee wat ik ermee kon maken en stiekem haalde ik overal de courgette uit 😉 Dat is nu wel anders, ik heb het echt leren eten en heb nu altijd courgettes in de koelkast...