8 redenen om een kaki fruit te eten 

Sharon fruit, ook wel kakifruit genoemd, ik ben er gek op. Zodra ik ze in het najaar weer in de winkel zie liggen, neem ik elke week een of meer mee. Lekker door de kwark of in stukjes op een lekkere speltpannenkoek. 

Kaki fruit is ook nog eens heel gezond. 

8 redenen om de gezonde kakifruit te eten: 

  1. Helpt bij het afvallen
    De vele vezels in de kaki fruit maken dat de vrucht gezond is voor ons lichaam. De vezels geven een verzadigd gevoel. Ook bevat de vrucht veel anti-oxidanten.
  2. Versterkt de weerstand
    De kaki bevat grote hoeveelheden vitamine C en daardoor dus goed voor je weerstand.
  3. Ondersteunt de spijsvertering
    De vele vezels en de tanines is de kaki stimuleren je spijsvertering.
  4. Is goed voor je huid
    De anti-oxidanten in de kaki helpen je ook beschermen tegen vroegtijdige veroudering door vrije radicalen tegen te gaan. Onder invloed van die vrije radicalen, raken onze huidcellen beschadigd waardoor ze gaan verouderen. Kaki gaat dit proces tegen en helpt ons daarmee voor een mooiere gladde huid.
  5. Werkt vochtafdrijvend
    De grote hoeveelheden kalium en calcium in de vracht laten het vocht in je lichaam op een natuurlijke wijze afvoeren. Heb je vaak last van vochtophoping in enkels of benen, eet dan lekker elke dag een kaki fruit. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je geen kaliumtekort oploopt, wat je wel kunt krijgen als je medicijnen gaat slikken om vochtopeenhoping te voorkomen.
  6. Ontgiftende werking
    De anti-oxidanten in de vracht werken ontgiftend en houden dus je lever gezond. De lever is het orgaan dat zorgt voor het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam. De kaki helpt je lever hierbij doordat de vrucht schadelijke stoffen en gifstoffen neutraliseert.
  7. De kaki fruit geeft energie
    De kaki is makkelijk verteerbaar. Ook levert de vrucht direct energie.
  8. Kaki is goed voor je ogen
    Nog een gezondheidsvoordeel: het is goed voor je ogen. De vrucht bevat nl veel vitamine A. Dat helpt bij het verbeteren van je gezichtsvermogen en helpt je ook om ’s nachts goed te kunnen zien.

help……..een opvlieger

Opvliegers: waarom krijg ik die?De opvlieger is een klacht die tijdens de overgang veel voorkomt. Maar, waarom krijg je dan die opvliegers?Maar liefst 80% van alle vrouwen krijgt te maken met opvliegers tijdens de overgang. Echt geen pretje om daar regelmatig last van...

Kip-masala

Een romige en verwarmende kip masala, makkelijk klaar te maken. Het is een recept van Rens Kroes (Powerfood) met wat aanpassingen van mij 😉 wat heb je nodig: 3 teentjes knoflook 2 rode uien500 gram kipfilet of kippendijen 4 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels...

pompoen uit de tajine

Al tijden was ik aan het sneupen in de recepten wat ik eens in de tajine kan klaarmaken. Het heeft iets gezelligs als je eten daarin lekker staat te pruttelen op je fornuis. Omdat het de tijd is voor pompoenen, wilde ik ook die graag gebruiken. Pompoen en herfst horen...

ovenomelet met appel

Nu de ochtenden al weer donkerder zijn als je opstaat en wat frisser, dan is het heerlijk om een warm ontbijtje te nemen. Deze omelet is een heerlijke variant op een omelet uit de pan Je bakt deze nl. in de oven. Samen met de appel en kaneel die erdoor zit, ruikt je...

zoete-aardappelsoep met appel

De herfst vraagt om eten met volle smaken, lekkere kruiden en specerijen. Je wilt verwarmd worden door het eten. In deze soep een hoofdrol voor de zoete aardappel. Deze knol zit boordevol met gezonde voedingsstoffen zoals vezels, kalium en vitamines.De vezels in de...