8 redenen om een kaki fruit te eten 

Sharon fruit, ook wel kakifruit genoemd, ik ben er gek op. Zodra ik ze in het najaar weer in de winkel zie liggen, neem ik elke week een of meer mee. Lekker door de kwark of in stukjes op een lekkere speltpannenkoek. 

Kaki fruit is ook nog eens heel gezond. 

8 redenen om de gezonde kakifruit te eten: 

  1. Helpt bij het afvallen
    De vele vezels in de kaki fruit maken dat de vrucht gezond is voor ons lichaam. De vezels geven een verzadigd gevoel. Ook bevat de vrucht veel anti-oxidanten.
  2. Versterkt de weerstand
    De kaki bevat grote hoeveelheden vitamine C en daardoor dus goed voor je weerstand.
  3. Ondersteunt de spijsvertering
    De vele vezels en de tanines is de kaki stimuleren je spijsvertering.
  4. Is goed voor je huid
    De anti-oxidanten in de kaki helpen je ook beschermen tegen vroegtijdige veroudering door vrije radicalen tegen te gaan. Onder invloed van die vrije radicalen, raken onze huidcellen beschadigd waardoor ze gaan verouderen. Kaki gaat dit proces tegen en helpt ons daarmee voor een mooiere gladde huid.
  5. Werkt vochtafdrijvend
    De grote hoeveelheden kalium en calcium in de vracht laten het vocht in je lichaam op een natuurlijke wijze afvoeren. Heb je vaak last van vochtophoping in enkels of benen, eet dan lekker elke dag een kaki fruit. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je geen kaliumtekort oploopt, wat je wel kunt krijgen als je medicijnen gaat slikken om vochtopeenhoping te voorkomen.
  6. Ontgiftende werking
    De anti-oxidanten in de vracht werken ontgiftend en houden dus je lever gezond. De lever is het orgaan dat zorgt voor het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam. De kaki helpt je lever hierbij doordat de vrucht schadelijke stoffen en gifstoffen neutraliseert.
  7. De kaki fruit geeft energie
    De kaki is makkelijk verteerbaar. Ook levert de vrucht direct energie.
  8. Kaki is goed voor je ogen
    Nog een gezondheidsvoordeel: het is goed voor je ogen. De vrucht bevat nl veel vitamine A. Dat helpt bij het verbeteren van je gezichtsvermogen en helpt je ook om ’s nachts goed te kunnen zien.

bruschetta

Bruschetta Tomaten, zo gezond, zowel koud als warm. Een tomaat bevat veel vitamine C. Als je de tomaat verwarmt, gaat er veel van deze vitamine verlopen. Ook bevat een tomaat veel lycopeen, een krachtig antioxidant. Als je de tomaat combineert met gezonde vetten,...

keto-granola

Keto Granola Om je heen hoor je steeds vaker dat mensen een keto voedingspatroon willen volgen. Met ketogeen eten activeer je nl. je vetverbranding. Keto is een toestand van je lichaam, een natuurlijk toestand van je metabolisme, waarbij je lichaam overgaat op het...

zoete-aardappelsoep

Zoete aardappelsoep Een maaltijdsoep maken is altijd handig. ’s Avonds als maaltijd en wat je over hebt kun je de volgende dag lekker als lunch eten. Zo krijg je lekker veel groente binnen en het vult ook goed. Deze soep is simpel te maken en is ook nog eens zo klaar...

hormonen-2

Hormonen, ben jij ze de baas?Vorige week heb ik met jullie gesproken over de hormonen oestrogeen, het vrouwelijk geslachtshormoon en cortisol, het stress hormoon. Hormonen zijn stoffen in ons lichaam die verschillende processen regelen in ons lichaam. Zoals al gezegd,...

stifado

Stifado, een geurig Grieks gerecht Omdat ik samen met mijn man geniet van een vakantie in Zakynthos, Griekenland, vandaag een Grieks recept voor de foodie friday. De Griekse keuken is wel een van mijn favoriete keukens. De verse kruiden, de zoete tomaten, de romige...