focaccia-koolhydraatarm

door recepten

De gezelligheid van een borrel met vrienden of familie, lekker een broodje met wat lekkers. Dat is iets dat veel van ons niet willen missen. En natuurlijk kan dat ook prima in een gezonde leefstijl. 
Wist je dat je ook heel simpel en snel een koolhydraatarme focaccia kunt maken? Binnen een half uur staat dit lekkere broodje op tafel. Heerlijk bij een barbecue, bij een grote pan met soep of met lekkere smeersels en tapenades. 

Voor 1 focaccia heb je nodig: 
50 gram amandelmeel 
5 gram kokosmeel 
snuf zout 
dikke eetlepel Italiaanse kruiden 
halve eetlepel rozemarijn
1 theelepel wijnsteenbakpoeder 
1 teentje knoflook, fijngehakt 
1 dikke eetlepel olijfolie of kokosolie 
3 eieren 
Olijfolie, om het brood na het bakken mee te bestrijken

Optioneel voor bovenop het brood: rozemarijn, zeezout 

Oven voorverwarmen op 180 graden. Kluts de eieren los en voeg de olie toe. Roer goed door elkaar. Voeg nu amandelmeel en kokosmeel toe en roer goed door. Doe nu het bakpoeder, de knoflook, een snuf zout en de Italiaanse kruiden door het beslag/deeg en roer goed door. 
Doe een vel bakpapier in een kleine lage ovenschaal. Schenk het deeg hierin, bestrooi met rozemarijn en plaats in de oven. 

Bak de focaccia in 15 minuten gaar. Haal het uit de oven en bestrijk met olijfolie. Strooi er wat (grof)zeezout over heen en laat even afkoelen voor je het gaat snijden. 

help……..een opvlieger

Opvliegers: waarom krijg ik die?De opvlieger is een klacht die tijdens de overgang veel voorkomt. Maar, waarom krijg je dan die opvliegers?Maar liefst 80% van alle vrouwen krijgt te maken met opvliegers tijdens de overgang. Echt geen pretje om daar regelmatig last van...

Kip-masala

Een romige en verwarmende kip masala, makkelijk klaar te maken. Het is een recept van Rens Kroes (Powerfood) met wat aanpassingen van mij 😉 wat heb je nodig: 3 teentjes knoflook 2 rode uien500 gram kipfilet of kippendijen 4 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels...

pompoen uit de tajine

Al tijden was ik aan het sneupen in de recepten wat ik eens in de tajine kan klaarmaken. Het heeft iets gezelligs als je eten daarin lekker staat te pruttelen op je fornuis. Omdat het de tijd is voor pompoenen, wilde ik ook die graag gebruiken. Pompoen en herfst horen...

ovenomelet met appel

Nu de ochtenden al weer donkerder zijn als je opstaat en wat frisser, dan is het heerlijk om een warm ontbijtje te nemen. Deze omelet is een heerlijke variant op een omelet uit de pan Je bakt deze nl. in de oven. Samen met de appel en kaneel die erdoor zit, ruikt je...

zoete-aardappelsoep met appel

De herfst vraagt om eten met volle smaken, lekkere kruiden en specerijen. Je wilt verwarmd worden door het eten. In deze soep een hoofdrol voor de zoete aardappel. Deze knol zit boordevol met gezonde voedingsstoffen zoals vezels, kalium en vitamines.De vezels in de...