recept-courgettetaart

door voedingsadvies

Recept: 

Courgettetaart 

Ingrediënten: 

1 courgette 

Bos lente-uit

6 plakjes bladerdeeg voor hartige taart 

300 gram Griekse yoghurt 

3 eieren 

Blauwschimmel kaas (bv roquefort)

Spekblokjes (1 deel van een duo-verpakking) 

zout/peper

Olijfolie 

Hoe maak je de taart?

Oven voorverwarmen op 180 graden 

Snij de lente ui in ringetjes en bak ze samen met de spekjes. 

Klop de eieren los en roer de Griekse yoghurt erdoor. Voeg zout en peper naar eigen smaak toe. 

Doe het bladerdeeg in je quichevorm (springvorm kan ook) . 

Leg de spekjes met lente-ui op de bodem van de vorm. Schenk het ei-yoghurt mengsel erover heen. 

Snij de courgette in dunne plakje met een kaasschaaf. Leg de plakjes courgette over het yoghurt mengsel. 

Bestrooi de taart met blauwschimmelkaas.

Besprekel de taart en met name de randen met olijfolie. Bak de taart 30 minuten in de oven. 

Heerlijk met een groene salade erbij. 

(de courgette bevat veel vocht, het kan zijn dat de taart na een half uur nog erg vochtig is daardoor. Laat de taart dan nog een minuut of tien in de oven staan met de deur gesloten. Daarna kun je de taart prima aansnijden.) 

help……..een opvlieger

Opvliegers: waarom krijg ik die?De opvlieger is een klacht die tijdens de overgang veel voorkomt. Maar, waarom krijg je dan die opvliegers?Maar liefst 80% van alle vrouwen krijgt te maken met opvliegers tijdens de overgang. Echt geen pretje om daar regelmatig last van...

Kip-masala

Een romige en verwarmende kip masala, makkelijk klaar te maken. Het is een recept van Rens Kroes (Powerfood) met wat aanpassingen van mij 😉 wat heb je nodig: 3 teentjes knoflook 2 rode uien500 gram kipfilet of kippendijen 4 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels...

pompoen uit de tajine

Al tijden was ik aan het sneupen in de recepten wat ik eens in de tajine kan klaarmaken. Het heeft iets gezelligs als je eten daarin lekker staat te pruttelen op je fornuis. Omdat het de tijd is voor pompoenen, wilde ik ook die graag gebruiken. Pompoen en herfst horen...

ovenomelet met appel

Nu de ochtenden al weer donkerder zijn als je opstaat en wat frisser, dan is het heerlijk om een warm ontbijtje te nemen. Deze omelet is een heerlijke variant op een omelet uit de pan Je bakt deze nl. in de oven. Samen met de appel en kaneel die erdoor zit, ruikt je...

zoete-aardappelsoep met appel

De herfst vraagt om eten met volle smaken, lekkere kruiden en specerijen. Je wilt verwarmd worden door het eten. In deze soep een hoofdrol voor de zoete aardappel. Deze knol zit boordevol met gezonde voedingsstoffen zoals vezels, kalium en vitamines.De vezels in de...