Bruschetta 

Tomaten, zo gezond, zowel koud als warm. Een tomaat bevat veel vitamine C. Als je de tomaat verwarmt, gaat er veel van deze vitamine verlopen. Ook bevat een tomaat veel lycopeen, een krachtig antioxidant. 
Als je de tomaat combineert met gezonde vetten, zoals olijfolie, kan je lichaam de lycopeen nog beter opnemen. 

Daarom vandaag dit recept van bruschetta 

wat heb je nodig: 

trostomaten of kleine tomaatjes 
2 teentjes knoflook 
verse basilicum 
olijfolie 
gedroogde oregano 

zeezout 
stokbrood of ciabatta 

Snij de tomaten in kleine stukjes (je hoeft de zaadlijsten niet te verwijderen). Snipper de teentjes knoflook. 
Doe de tomaten  met de knoflook in een kom. Voeg olijfolie, oregano en verse basslum (gesneden of gescheurd) naar smaak toe. Laat de bruschetta afdekt even in de koelkast staan dan trekken de smaken lekker in. 
Snij het brood in plakjes, en smeer de plakjes in met olijfolie en bestrooi met zeezout. Desgewenst even onder grill in de oven. 
Beleg de broodjes met de bruschetta. Desgewenst voeg je nog wat verse basilicum toe. 

lekker als voorgerecht of bij een lunch of als borrelhapje. 

help……..een opvlieger

Opvliegers: waarom krijg ik die?De opvlieger is een klacht die tijdens de overgang veel voorkomt. Maar, waarom krijg je dan die opvliegers?Maar liefst 80% van alle vrouwen krijgt te maken met opvliegers tijdens de overgang. Echt geen pretje om daar regelmatig last van...

Kip-masala

Een romige en verwarmende kip masala, makkelijk klaar te maken. Het is een recept van Rens Kroes (Powerfood) met wat aanpassingen van mij 😉 wat heb je nodig: 3 teentjes knoflook 2 rode uien500 gram kipfilet of kippendijen 4 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels...

pompoen uit de tajine

Al tijden was ik aan het sneupen in de recepten wat ik eens in de tajine kan klaarmaken. Het heeft iets gezelligs als je eten daarin lekker staat te pruttelen op je fornuis. Omdat het de tijd is voor pompoenen, wilde ik ook die graag gebruiken. Pompoen en herfst horen...

ovenomelet met appel

Nu de ochtenden al weer donkerder zijn als je opstaat en wat frisser, dan is het heerlijk om een warm ontbijtje te nemen. Deze omelet is een heerlijke variant op een omelet uit de pan Je bakt deze nl. in de oven. Samen met de appel en kaneel die erdoor zit, ruikt je...

zoete-aardappelsoep met appel

De herfst vraagt om eten met volle smaken, lekkere kruiden en specerijen. Je wilt verwarmd worden door het eten. In deze soep een hoofdrol voor de zoete aardappel. Deze knol zit boordevol met gezonde voedingsstoffen zoals vezels, kalium en vitamines.De vezels in de...