bewustzijn

door | bewustzijn

Bewustzijn, is het echt zo simpel?

Een paar weken geleden kreeg ik een uitnodiging voor het bijwonen van een kennismakingsworkshop ‘I Am’. 

En hoewel ik geen idee had wat het precies inhield, was ik wel direct getriggerd en heb me aangemeld. Het enige dat ik wist, was dat het een methode is om contact te maken met je hoger bewustzijn en dat het je kan helpen je leven positief vorm te geven. 

Afgelopen dinsdag was het zover, samen met 2 vriendinnen naar Haarlem gereden. Een prachtige zonnige dag, in een heerlijke open en lichte ruimte in Flow Plaza. Alleen die naam al, klinkt rustgevend. 

Het begin van de workshop gaf een duidelijke uitleg hoe we in vrijwel elke situatie reageren vanuit ons programma. Een programma dat we vanaf onze geboorte hebben gevormd op basis van onze ervaringen, zowel positief als ook negatief. Op elke prikkel vanuit de omgeving reageren we volgens een inmiddels vaststaand patroon. Daardoor krijgen we ook steeds dezelfde reactie als die we altijd krijgen. Die verwachten we ook. Zelfs als we die reactie niet leuk vinden, bijvoorbeeld in de situatie van een ruzie. 

Dat programma dat we zelf hebben gevormd is hardnekkig. En dat programma maken we ook zelf. Bijvoorbeeld als je zegt: ik kan niet zo goed slapen, ik slaap echt slecht. De hele nacht lig je te woelen, en slaap je slecht. ’s Morgens concludeer je, zie je wel, ik heb weer slecht geslapen. ’s Avonds denk je weer, nou, ik hoop maar dat ik nu wel slaap, want ik slaap altijd zo slecht. De volgende ochtend weer dezelfde conclusie. En dit herhaalt zich keer op keer op keer. Een loop waar je niet zomaar uitkomt. Nu noem ik het voorbeeld van slapen, maar we kunnen dit op vele situaties in ons leven toepassen. Zo ook voor eten en afvallen. Denk maar eens aan die vele mensen die zeggen, ik kan wel afvallen hoor maar het komt er altijd bij. Na de zoveelste poging van een dieet, en weer aankomen, zeggen ze weer. Goh, ik heb alle kilo’s er weer bij, en nog meer ook. Welk dieet ga ik nu doen? 

Je kunt wel stellen dat het destructieve gedachten zijn. Deze gedachten en acties helpen je niet. 

We laten ons vaak leiden en beheersen door onze gedachten. We blijven maar ploeteren. Soms ons hele leven lang. 

Doordat we gebruik maken van een vaststaand programma, zijn we niet in harmonie. De harmonie die ons hoger bewustzijn is. Terwijl we op een hele eenvoudige manier in staat zijn om dat bewustzijn aan te spreken om vanuit die harmonie een reactie te geven. 

Einstein zegt: Als er een probleem is, probeer het niet op te lossen op het niveau waar het zich heeft laten zien. Hij bedoelt hiermee dus dat de oorsprong van het probleem op een andere plek zit en de oplossing dus ook daar gezocht moet worden. 

Belangrijk is dus, dat de focus niet komt te liggen op omgeving (waar de prikkels wegkomen), je lichaam, je denken of je voelen, maar op je hoger bewustzijn, je I Am. Dan kom je in harmonie. 

Het tweede deel van de workshop zijn we aan de slag gegaan met een meditatie die ons bij onze I Am brengt. Eigenlijk komt het er in het kort op neer dat je de energie voor de dag klaarzet. De intentie neerzet om er een goede dag van te maken. Door die intentie maak je gebruik van de Wet van de aantrekkingskracht (the law of attraction). Deze universele wet werkt altijd. Vergelijkbaar met de wet van de zwaartekracht. 

In elke situatie kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst niet te reageren, stil te staan bij wat er gebeurt, er neutraal naar te kijken en dan pas te reageren vanuit een andere staat dan de eerste emotie bij de situatie. 

Bijzonder interessant om hier mee aan de slag te gaan. 

Misschien lees je bovenstaande en denkt, oke het zal wel. Klinkt te simpel om waar te zijn. Misschien helpt het je om dan eens wat filmpjes op te zoeken op youtube over de law of attraction (Esther en Abraham Hicks) Hierin wordt een hele duidelijke uitleg erover gegeven. 

ontbijt-taartje

Een heerlijk zoet ontbijt taartje, om je dag feestelijk te laten beginnen. Heel simpel en snel klaar te maken. Ingrediënten:1/2 banaan, geprakt 
25 gram ongebrande en ongezouten noten, fijngehakt 
40 gram havermout 
3 eetlepels magere kwark 
vers fruit 
Hoe maak je...

focaccia-koolhydraatarm

De gezelligheid van een borrel met vrienden of familie, lekker een broodje met wat lekkers. Dat is iets dat veel van ons niet willen missen. En natuurlijk kan dat ook prima in een gezonde leefstijl. Wist je dat je ook heel simpel en snel een koolhydraatarme focaccia...

tofusalade

Dat gezond eten en lekker eten hand-in-hand gaan is me de afgelopen jaren zeker wel duidelijk geworden. Ook van mijn klanten hoor ik regelmatig dat ze verrassend lekker eten. Dat hadden ze vaak niet verwacht. Om jullie een idee te geven van welke maaltijden er in de...

IF

Intermittent fasting Omdat ik na het versturen van mijn nieuwsbrief over Keto en intermittent fasting meerdere vragen kreeg, heb ik voor jullie een en ander uitgewerkt, zodat je er eens rustig over kan lezen. Intermittent fasting is ‘gewoon vasten’, voor een hele dag...

courgettesoep

CourgettesoepAls je extra groente wilt eten, kun je ook vaker kiezen voor een lekkere soep, bijvoorbeeld bij de lunch. Deze soep van courgette is simpel klaar te maken, heerlijk voedzaam en een beetje pittig. Wat heb je nodig? 1 courgette, in stukjes 1 ui, gesnipperd1...