Een van de recepten uit ons (komende) online programma is een andijviestampot.
Zeker nu de herfst langzaam aan begint, het frisser wordt en ’s avonds vroeger donker, is het heerlijk om een voedzame maaltijd te eten ’s avonds.

Andijvie is rijk aan vitamine A, vitamine C en mineralen. 

Zoete aardappel (of bataat) bevat in tegenstelling tot de gewone aardappel inuline. Inuline verteert langzamer dan het zetmeel uit de gewone aardappel. Daarom past de zoete aardappel goed in een koolhydraatbeperkt dieet en is uitermate geschikt voor mensen met diabetes. Ook de zoete smaak van de aardappel maakt dat je deze in vele gerechten goed kunt combineren.
Ook in blokjes gebakken of in reepjes gesneden als friet uit de oven is de zoete aardappel een heerlijke aanvulling bij je groente. 

Voor nu een makkelijke andijviestampot met olijven en ham 

ingrediënten:  (1 persoon) 

200 gram (gesneden) andijvie
160 gram zoete aardappel
30 gram groene olijven
takje gedroogde rozemarijn
100 gram magere hamreepjes 

1 teen (verse) knoflook
1 eetlepel olijfolie.

Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Kook de aardappel met de gedroogde rozemarijn in 20 minuten gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Verwijder het takje rozemarijn.
Pureer de aardappel en roer de uitgeperst knoflook en een eetlepel olijfolie erdoor. Voeg net zoveel kookvocht toe, tot het een dikke en gladde puree is.
Roer de olijven, hamblokjes en andijvie door de puree. 

 

Eet smakelijk 😉

pompoensoep

Herfst en pompoen, die twee horen bij elkaar voor mij. Zodra de bladeren beginnen te vallen, de avonden sneller donkerder worden en het weer frisser wordt, krijg ik zin om pompoensoep te maken. Er zijn vele variaties mogelijk, maar deze romige pompoensoep met...

speltbroodje met tomaat

Ook al hebben we nog een paar mooie zonnige dagen in het vooruitzicht, je merkt wel dat het zo langzamerhand wat frisser en meer herfst begint te worden. Je krijgt dan ook meer behoefte aan voeding die verwarmt. Voor de lunch heb ik deze simpele speltbroodjes uit de...

courgettebrood

CourgetteEen paar jaar geleden hoefde je bij mij niet aan te komen met een courgette. Geen idee wat ik ermee kon maken en stiekem haalde ik overal de courgette uit 😉 Dat is nu wel anders, ik heb het echt leren eten en heb nu altijd courgettes in de koelkast...

bloemkoolpizza

Pizza! Heerlijk. Veel mensen vinden een pizza lekker om te eten. Het heeft ook iets gezelligs om met elkaar een pizza te eten. Als je koolhydraatarm eet of een Keto-leefstijl hebt, lijkt het alsof je dan geen pizza meer kunt eten. Niets is minder waar. Maak de bodem...

keto-fatburner-chiapudding

Ontbijt is een mooie start van je dag. De ene dag neem je er wat meer tijd voor dan een drukke dag. En als je intermittent fasting doet, sla je het helemaal over. Wil je een lekker vullend, romig ontbijtje dat je 's morgens niet teveel tijd kost, dan is deze...