Een van de recepten uit ons (komende) online programma is een andijviestampot.
Zeker nu de herfst langzaam aan begint, het frisser wordt en ’s avonds vroeger donker, is het heerlijk om een voedzame maaltijd te eten ’s avonds.

Andijvie is rijk aan vitamine A, vitamine C en mineralen. 

Zoete aardappel (of bataat) bevat in tegenstelling tot de gewone aardappel inuline. Inuline verteert langzamer dan het zetmeel uit de gewone aardappel. Daarom past de zoete aardappel goed in een koolhydraatbeperkt dieet en is uitermate geschikt voor mensen met diabetes. Ook de zoete smaak van de aardappel maakt dat je deze in vele gerechten goed kunt combineren.
Ook in blokjes gebakken of in reepjes gesneden als friet uit de oven is de zoete aardappel een heerlijke aanvulling bij je groente. 

Voor nu een makkelijke andijviestampot met olijven en ham 

ingrediënten:  (1 persoon) 

200 gram (gesneden) andijvie
160 gram zoete aardappel
30 gram groene olijven
takje gedroogde rozemarijn
100 gram magere hamreepjes 

1 teen (verse) knoflook
1 eetlepel olijfolie.

Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Kook de aardappel met de gedroogde rozemarijn in 20 minuten gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Verwijder het takje rozemarijn.
Pureer de aardappel en roer de uitgeperst knoflook en een eetlepel olijfolie erdoor. Voeg net zoveel kookvocht toe, tot het een dikke en gladde puree is.
Roer de olijven, hamblokjes en andijvie door de puree. 

 

Eet smakelijk 😉

help……..een opvlieger

Opvliegers: waarom krijg ik die?De opvlieger is een klacht die tijdens de overgang veel voorkomt. Maar, waarom krijg je dan die opvliegers?Maar liefst 80% van alle vrouwen krijgt te maken met opvliegers tijdens de overgang. Echt geen pretje om daar regelmatig last van...

Kip-masala

Een romige en verwarmende kip masala, makkelijk klaar te maken. Het is een recept van Rens Kroes (Powerfood) met wat aanpassingen van mij 😉 wat heb je nodig: 3 teentjes knoflook 2 rode uien500 gram kipfilet of kippendijen 4 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels...

pompoen uit de tajine

Al tijden was ik aan het sneupen in de recepten wat ik eens in de tajine kan klaarmaken. Het heeft iets gezelligs als je eten daarin lekker staat te pruttelen op je fornuis. Omdat het de tijd is voor pompoenen, wilde ik ook die graag gebruiken. Pompoen en herfst horen...

ovenomelet met appel

Nu de ochtenden al weer donkerder zijn als je opstaat en wat frisser, dan is het heerlijk om een warm ontbijtje te nemen. Deze omelet is een heerlijke variant op een omelet uit de pan Je bakt deze nl. in de oven. Samen met de appel en kaneel die erdoor zit, ruikt je...

zoete-aardappelsoep met appel

De herfst vraagt om eten met volle smaken, lekkere kruiden en specerijen. Je wilt verwarmd worden door het eten. In deze soep een hoofdrol voor de zoete aardappel. Deze knol zit boordevol met gezonde voedingsstoffen zoals vezels, kalium en vitamines.De vezels in de...